Gyakran Ismételt Kérdések

Miért hirdessek éppen a forestinvest.hu portálon?

 

 • Mert a forestinvest.hu egy korszerű weboldal olyan eszközökkel, amely összemérhető bármely másik ingatlanos portállal. Nem kívánunk jobbak lenni mindenkinél, de jobbak akarunk lenni a többségnél…
 • A forestinvest.hu weboldalon a keresési funkciók minden formája és szintje fellelhető: gyorskeresés, részletes keresés, térképes keresés, un. „szabad szavas kereső”, amely a hirdetések teljes szövegében keres, kulcsszavas keresés, címkefelhő… Ennek köszönhető, hogy a weboldalon nincs szükség hirdetési kategóriák és alkategóriák bonyolult rendszerére!
 • A forestinvest.hu egy speciális igénykörre (természetközelség) és számos kapcsolódó szakterületre fókuszál, ami lehetővé teszik az ilyen speciális igényekkel rendelkező érdeklődők jobb kiszolgálását.
 • A forestinvest.hu nem csak „ingatlanos” weboldal, ingóságok, szolgáltatások, stb. is hirdethetők.
 • Hirdetése jól kereshető, ill. jól megtalálható lesz a neten (főleg az oldal fő profiljába tartozó szakterületeken!), mert a megfelelő webes technikákkal ez biztosított, így hirdetése nem csak egy lesz a sok közül… (Nálunk minden hirdetéshez további kereső un. meta-szavak, kifejezések adhatók meg, amely jelentősen tud javítani hirdetése megtalálhatóságában!)
 • A térképes megjelenítés nem általános az ingatlanos weboldalakon, így használata természetesen csak opcionális, némely esetekben, pl. APRÓ-hirdetések esetében nem is feltétlenül szükségszerű, az ingatlanhirdetések esetében viszont erősen ajánlott!
 • Végeredményben csaknem mindegy hol és kinél hirdet, csak cserébe értékarányos szolgáltatást kapjon és a potenciális érdeklődők könnyen találják meg hirdetését…, véljük mi.

Miért fizessek, ha máshol ingyen van?

 

 • Ha jobban megnézzük nincs túl sok ingyenes és egyben igényes hirdetési lehetőség a neten…
 • Egy általában sok milliós vagy sok tízmilliós ingatlanhirdetés esetében elhanyagolható néhány ezer forint kiadás, miközben sokszor az időtényező is fontos.
 • Egy jó minőségű és hiteles hirdetés meggyőzőbb, mint egy „apró-rovat”-nak megfelelő információ mennyiséggel rendelkező hirdetés. Nálunk, pl. kommentálni és értékelni is lehet az ingatlant…
 • A térképen való pontos vagy majdnem pontos megjelenés is fontos, mert általában vizuálisak vagyunk és amennyiben ez valakit nem zavar (mármint a cím nyilvánossága), akkor sok fölösleges látogatótól, esetleg ál-vevőtől kímélheti meg magát a hirdető…
 • A térképes megjelenésnél, keresésnél igazából nincs értelme az időrendiségnek: itt nem lehet előrébb kerülni, de hátrébb sem…

Hogyan adható fel egy hirdetés a forestinvest.hu oldalon?


A hirdetés feladásához regisztráció szükséges. Hirdetését a forestinvest.hu oldalon a „Hirdetők” menü „Tulajdonos/Ügynök regisztráció” almenü megnyitásával regisztrációt követően adhatja fel. Ezt követően a már regisztrált felhasználónak választania kell előfizetést az „Előfizetés” menüpont alatt, mely művelet akkor sem kihagyható, ha ingyenes hirdetési szolgáltatás kerül megrendelésre! Ezek után lehetséges a „Hirdetésfeladás” menüpontra kattintva a tényleges hirdetést, hirdetéseit feladni. A nem ingatlan típusú un. APRÓ-hirdetéseknél a nyilvánvalóan ingatlan jellegű hirdetéshez kapcsolódó információs mezők természetesen figyelmen kívül hagyhatók…

A weboldal jobb felső sarkában szereplő zöld színű „Regisztrálás” gomb után felnyíló panel is alkalmas regisztrációra, felhasználói fiók létrehozására, de az csak utólagos beállításokkal alkalmas hirdetési fiók létrehozására. Lehetőség szerint ne ezt használják hirdetési célból!

Kiemelt hirdetés megrendelése hogyan lehetséges?

Kiemelt hirdetési lehetőség előfizetési csomag (II. és V.) formájában lehetséges, ill. külön egyedileg kérhető a VI-IX. előfizetési csomagokhoz kapcsolódóan.

Mikor jelenik meg hirdetésem a forestinvest.hu oldalon?

Ingatlanhirdetése a választott előfizetés tényleges teljesítése utáni egy nappal, az aktiválás után jelenik meg. Természetesen a X. ingyenes előfizetési csomag estén a hirdetés tartalmi ellenőrzése után azonnal (maximum egy nap).

Hogyan tudok változtatni hirdetésemen?


A
forestinvest.huoldalon bejelentkezve a saját hirdetéseknél megjelenik az „Ingatlan szerkesztése” link, ill. szintén bejelentkezett állapotban a „Hirdetők” menüpont alatt megjelenő „Profil szerkesztése” felnyíló almenüpont alatt szerkeszthetők a saját hirdetések. Ugyanitt lehetséges a hirdetés mindennemű egyéb szerkesztése, ill. törlés is. A hirdetés meghosszabbítása adott előfizetési csomag-függő, a rendszer értesítő leveleit követően kezdeményezhető.

Elfelejtette a jelszavát vagy felhasználó nevét…, hogyan tudok belépni a felhasználói fiókomba?

Kattintson az oldal tetején a Bejelentkezés gombra, majd a kapcsolódó Elfelejtette… linkre. Majd kövesse a rendszer utasításait.

Hogyan tudom kifizetni az ingatlan hirdetési díját?

Az ingatlan hirdetési díját rendezheti banki átutalással, PayPal-en keresztül, vagy bankszámlára történő befizetéssel. A választott előfizetési csomagnál kattintson a „Megrendelés” gombra, és menjen végig a folyamaton.

Nem érkezett meg a megerősítő email?

Az nem OK! Ellenörizze a levélszemét fiókot is.

 

Van ingatlanügynökkel szerződésem, hirdethetek máshol is?

Törekedjen olyan szerződést kötni, ahol nincs értékesítési kizárólagosság vagy ez az időtartam egy rövid és határozott időszakra szóló legyen. A kizárólagos szerződésnek van előnye és hátránya is. Előny, hogy nyíltan „teljes erőbedobással” lehet hirdetni az ingatlant (időtényező!), hátrány, hogy más irányból érkező érdeklődők esetén is be kell vonni az értékesítésbe az ingatlanközvetítőt, ami persze nem feltétlenül rossz körülmény, hiszen az Ő szakértelme is jól jöhet esetenként!
Más esetekben természetesen Ön bárkinek kínálhatja a saját ingatlanát. Általában olyan szerződést kötnek az ingatlanügynökök, hogy ha saját maga értékesíti ingatlanát, akkor nem, vagy csak a jutalék töredékét kell kifizetnie az ügynöknek. Legrosszabb esetben teljes jutalékot fizet, de mégis gyorsabban kel el az ingatlan, továbbá vélhetően jobb áron és ellenőrzöttebb körülmények között.

Mi az un. Energetikai tanúsítvány - kötelező?

Az energiatanúsítvány egy olyan minősítési dokumentum, amiből az ingatlan energiafogyasztása tudható meg. Az energiafogyasztás mértéke határozza meg, hogy milyen besorolású lesz az ingatlan energiatanúsítványa. Az energiatanúsítványt lakás zöldkártya néven is szokták emlegetni, s minden típusú ingatlanra kiállítható, de vajon mikor?

Az ingatlant vásárló az energetikai tanúsítvány alapján informálódhat az ingatlan energiafelhasználásáról és ennek tudatában a várható fenntartási költségekről is. Az ingatlantulajdonosoknak érdekük, hogy minél jobb besorolású legyen az ingatlan, mivel ezzel növelni lehet a piaci értéket.

2012. január 1. óta kötelező minden új építésű ingatlanra, minden ingatlan adás-vételnél, valamint bérbeadásnál energiatanúsítványt kiállítani.

Nem kell energiatanúsítvány az 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű (önálló, más épülethez nem csatlakozó) épületre, az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre, a hitéleti rendeltetésű épületre, azokra az épületekre, ahol a belső technológiából származó hő nyereség nagyobb, mint 20W/m2, valamint a huzamosabb emberi tartózkodás célját szolgáló sátorszerkezetekre.

Az energiatanúsítvány érvényességi ideje 10 év.

2016. január 1-től lehetőség van arra, hogy bizonyos társasházak esetén a meglévő mérések (számlák) alapján történjen az energiatanúsítvány kiállítása, ebben az esetben a tanúsítvány csak 3 évig érvényes.

Ha az épületben az energiafogyasztást befolyásoló felújítás történik, például nyílászáró-csere, fűtéskorszerűsítés, homlokzatszigetelés, akkor érdemes új energiatanúsítványt készíttetni, mert így jobb besorolású lesz az ingatlan és nagyobb lesz a piaci értéke.

Az energetikai tanúsítványnak legkésőbb az adásvételi szerződés megkötésére kész kell lennie, mert a sorszámát be kell írni a szerződésbe is. Amennyiben eladás előtt elkészítik, a hirdetésben is fel kell tüntetni. Tehát a tanúsítvány kötelező, de mivel az adásvételi szerződésig bezárólag bármikor elkészíttethető, a hirdetés feladásakor még előfordulhat, hogy nincsen készen, ezért fel kell rá készülni!

Oldalunkon lehetséges a már létező tanúsítvány értékeinek megjelenítése!

Mi az a "Walk Score"?

Egy „sétaérték” mutató pontszámban kifejezve (a magasabb érték a jobb!), hogy az adott ingatlantól fontos közérdekű dolgok, pl. Hivatalok, Iskolák, Élelmiszerboltok, Áruházak, Parkok, Vendéglők milyen messzire vannak. Vélhetően a POI (Points Of Interest) – hasznos helyek, érdekes pontokon alapul, amely különböző helyzetmeghatározó programok pl. Google Maps, által használt kifejezés, mely a számunkra (vagy mások számára) fontos helyek, pontok jelölésére szolgál.

A POI lehet egy turisztikai látványosság, hotel, étterem, bankautomata, gyógyszertár, orvosi rendelő, üzlet, benzinkút, iskola stb., hisz mindenki számára más lehet hasznos. Ezen pontok információi közt megtalálhatók az általános információkon túl (utca, házszám, telefonszám stb.) a földrajzi koordináták is.

A „WalkScore” érték, pontszám egzaktul nem értékelhető, de egy kis grafikon kiemeli az adott hely erősségeit és gyengéit, ill. egy térkép is elérhető, ahol kis ikonokkal jelölten látszónak a figyelembe vett POI-objektumok…

Biztonságos a forestinvest.hu oldal?

Igen. Ugyanakkor fontos, hogy friss és jó böngészőt használjon, nagyon ajánlott pl. a firefox böngésző... Fontos, hogy a https://www.forestinvest.hu/ linket használja az oldalhoz (alapértelmezett megjelenés!), mert ekkor garantált a teljes védelem és funkcionalitás!

Lásd még:SSL a biztonságos kapcsolat:https://webtoday.hu/informatikai-szotar/https-ssl-tanusitvany.html