modern kert

Élet a kertépítés után

A kertépítés önmagában véve hatalmas munka, melyet komoly tervezés, illetve terepszemle előz meg. A projekt nagysága nem csak a terület méretén múlik, hanem azon is, hogy a megrendelőnek mennyire extra kívánságai vannak. Miután a tervek valósággá váltak és elkészült a kert, a szakember természetesen részletes tájékoztatást nyújt a kert gondozási igényéről.

Mielőtt élvezhetnénk az újdonsült kertet…

Az új kert birtokba vételekor sokan úgy vélik, hogy már csak hátra kell dőlni egy hideg itallal a kerti széken és élvezni a látványt. Ez azonban nem egészen így van. A kertépítés után a szakember nem távozik azonnal a szerszámait összeszedve, mint, aki jól végezte dolgát, hanem tájékoztatja a megrendelőt a kivitelezett kert fenntartásával kapcsolatos munkákról.

Az igazán lelkiismeretes szakemberek erről már a kert megtervezése során is beszélnek, hogy a megrendelő ne utólag szembesüljön azzal, hogy az általa megálmodott zöldterület mekkora munkával fog járni a jövőben. A legtöbb embernek kevés szabadideje van és ami van, azt sem szeretné feltétlenül a kertben való locsolással tölteni. Márpedig, ha az a cél, hogy a kert igazán szép legyen hosszútávon és pár nap után ne sárgás, kiégett foltok csúfítsák el a korábban zölden pompázó gyepet, akkor nagyon komolyan kell venni a feladatokat, mely alatt általában leginkább az öntözést érti a szakember.

Mi a megoldás, ha nem szeretnél naphosszat a kert locsolásával foglalkozni, viszont szeretnéd megőrizni a végeredményt? Az öntözőrendszer.

Nincs kényelmesebb és egyszerűbb opció a kert optimális vízellátására, mint a megfelelő öntözéstechnika megvalósítása a kertben. Nagyon sok szakember kifejezetten ezt az opciót javasolja már a kertépítés kezdeti fázisában is. Különösen akkor, ha rengeteg különböző vízigényű növényt szeretne a megrendelő a kertbe. Az automata öntözőrendszer bármely kertben hasznos lehet, ahol a tulajdonos nem szívesen öntöz reggel és este egy-két órán keresztül, mert nincs kedve vagy ideje rá. Ma már az öntözőrendszer nem számít luxuscikknek, amit csak az igazán módos emberek engedhetnek meg maguknak, így az anyagiak sem feltétlenül jelenthetnek akadályt. A témában nagyon sok hasznos információt találsz az automataontozorendszeres.hu weboldalon, mely segít eligazodni a kertépítés és öntözőrendszerek világában. Továbbá nagyon sok kérdésedre is választ kaphatsz.