használt eszterga

Használt esztergapad – info, tippek, vásárlási útmutató

Minden információ a használt eszterga vásárlásáról

Használt eszterga info és tippek – Ha úgy dönt, hogy használt esztergát vásárol, akkor van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni. Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, mire kell figyelnie használt eszterga vásárlásakor, és hogy egyáltalán érdemes-e használt esztergát vásárolni.

Használt eszterga vásárlása – Mire kell odafigyelni

Egy használt esztergapad esetében soha nem lehet pontosan megmondani, hogy milyen állapotban van. Ha használt esztergagép vásárlását tervezi, szeretnénk néhány tippet adni, hogy mire érdemes odafigyelnie.

Mini eszterga használt

Ha mini esztergát szeretne használtan vásárolni, akkor jó esélye van, mert a kis esztergákat gyakrabban kínálják eladásra. Ráadásul ezek az esztergák nem olyan törékenyek, mint a professzionális modellek. Elsősorban kisebb munkákhoz használják őket, ezért nem állnak olyan nagy igénybevételnek kitéve.

Általánosságban elmondható, hogy egy használt mini esztergagép minden funkcióját érdemes kipróbálni, ha erre lehetősége van. Vessen egy alapos pillantást a gép egyes alkatrészeire, és keresse az elhasználódott alkatrészeket.

Az esztergagép kopó alkatrészei a befogó pofák és a tokmány, amelybe a munkadarabot befeszítik. Ezeknek az alkatrészeknek a cseréje nem nehéz, de jó alapot adhat arra, hogy alacsonyabb áron adja el.

Az esztergapad tokmányának sérülése

Ha használt esztergát szeretne, nézze meg az eszterga tokmányát is, hogy van-e rajta sérülés. Ha túl sok anyagot vett le egyszerre, akkor ütközés lesz, ami viszont károsíthatja az esztergaszerszámot.

Az esztergaszerkezet átvizsgálása

A biztonság kedvéért vigyen magával egy mérőórát és egy mérőállványt, amikor megnézi az esztergapadot, és mérje meg a legfontosabb alkatrészeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem görbültek-e el. Ez szabad szemmel nem látható.

Használt esztergapad – Megéri?

Különösen a mini és hobbi esztergák nem kerülnek túl sokba, még újonnan sem. Ezért érdemes megfontolnia, hogy van-e több értelme egy új eszterga megvásárlásának. Ezért előzetesen hasonlítsa össze az árakat. Ha nem éri meg, válasszon újat, akkor garantáltan biztosra megy.

Komolyabb esztergagépeknél az új berendezés ára már több millióval több, mint egy használté, ezért sok esetben megéri a használt eszterga.

Tippünk: Nézze meg a használt eszterga kínálatot a szerszamgepkereskedes.hu oldalon.

Melyik esztergapadot vegyük meg?

Szüksége van egy esztergára a hobbijához? Vagy bonyolult és nagyméretű munkadarabokat szeretne gyártani? Ezt a kérdést érdemes előre feltennie magának, mielőtt döntene egy modell mellett. Általában azonban a normál asztali esztergák teljesen elegendőek.