a varázslatos zsinórfonal

A varázslatos zsinórfonal

Szerelem első látásra nem csak emberek között létezik. Tudja ezt mindenki, aki horgolt már valaha és kipróbálta a zsinórfonalat. Az én kapcsolatom ezzel a varázslatos fonallal hosszú évekre nyúlik vissza és még mindig tart. Nem véletlen ez, még mindig meg tud lepni és változatos Vele a horgolás.

A zsinórfonal így ejtett rabul

Kezdő horgolóként azt hittem, hogy ha elkezdek gyakorolni, akkor 1-2 hónap után talán már készíthetek olyan kis tárolót a fülbevalóimnak, amire jól esik majd ránézni és nem csak azért, mert én készítettem. Azt gondoltam, hogy hónapokig nagyon lassan fogok haladni és minden egyes milliméterért meg kell küzdeni ahogy haladok a tároló falával. Aprólékos munka, azzal az ígérettel, hogy hónapokkal később talán lesz belőle valami. Ezt gondoltam. És nem így lett. A valóság sokkal jobb. 1-2 óra után, ahogy ráéreztem a mozdulatokra, már körvonalazódott a tároló fala. Kicsit ferde volt és nem tökéletes, de én készítettem, teljesen kezdőként.  Ez nagyon motiváló és izgalmas volt. El sem tudtam képzelni, hogy ennyire jól lehet haladni ezzel a vastag fonallal.

A zsinórfonal második meglepetése

A zsinórfonal végleg akkor láncolt magához, amikor már évek óta horgoltam és horgolt táskákat készítettem. Volt egy táskám (még mindig megvan és használom) amit nagyon szerettem és sokat hordtam. Évekig. Aztán egyszer a munkahelyemre érkezett egy új kolléganő. Ő pedig amikor meglátta ezt a táskát, megdícsérte hogy milyen szép és megkérdezte, hogy ugye új és hol vettem. Akkor már 3 éve használtam azt a válltáskát csak éppen frissen volt mosva. Akkor hasított belém a felismerés, hogy mennyire tartós és strapabíró a zsinórfonal. Azt hiszem, akkor láncolt végleg magához.

Ha Te is horgolni szeretnél és kipróbálnád, miért is egy valóságos dopamin bomba ez a tevékenység, javaslom, hogy kezdj zsinórfonallal. Ezzel tuti betalálsz. 🙂 Minőségi zsinórfonalakért látogass el ide: https://magicyarn.hu/